Mondkapjes kopen: waar doe je dat en hoeveel heb je nodig?

De kans is groot dat jij mondkapjes kopen moet, want sinds 1 december 2020 zijn deze niet alleen verplicht in het OV, maar ook in openbare ruimtes. En in openbare ruimtes kom je waarschijnlijk vaker dan je denkt. De supermarkt, de parkeergarage, de schoenenwinkel, de bank, de bibliotheek, de wachtruimte bij de tandarts en het museum vallen allen onder openbare ruimtes. Horecagelegenheden ook, maar deze zijn momenteel nog gesloten. Het is dus noodzakelijk om mondkapjes te kopen en met de onderstaande informatie doe je dat met gemak.

Waar kun je mondkapjes kopen?

Mondkapjes kun je op verschillende plekken kopen:

  • Bij de winkel: supermarkten, drogisten, Blokker, Zeeman en een verscheidenheid aan andere winkels verkopen ondertussen al mondkapjes.
  • Op het station: op het station kun je ook kapjes kopen. Deze liggen overal, zoals bij de kiosk, bij de broodjeszaak en bij de drogist.
  • Online: het aanbod met mondkapjes is het grootste online. Daar kun je allerlei soorten kapjes kopen en in grote hoeveelheden. Let wel een beetje op de kwaliteit, want die laat soms te wensen over.

Hoeveel mondkapjes heb je nodig?

Vervolgens moet je natuurlijk ook voldoende mondkapjes kopen en de hoeveelheid die je nodig hebt is afhankelijk van wat je gaat doen.

  1. Hoeveel kapjes kopen voor reizen?

Ga je reizen, dan kun je ervan uitgaan dat je voor elke rit een mondkapje nodig hebt. Moet je overstappen, dan laat je je kapje het beste op, anders moet je deze vervangen. Voor een rit van A
naar B en een terugreis later op de dag van B naar A heb je twee mondkapjes nodig. Zet je je mondkapje vroegtijdig af, dan heb je een nieuwe nodig. Vervoermiddelen waarin een mondkapje
verplicht is zijn: de trein, de bus, de metro, de tram, de taxi, minibusjes en andere personen vervoermiddelen.

  1. Hoeveel kapjes kopen voor het dagelijks leven?
    Wil je een dagje winkelen of je taken verrichten, dan moet je ook een aantal mondkapjes kopen. Ook hier geldt weer dat als je je mondkapje afzet, je een nieuwe moet pakken. Ga je meerdere openbare ruimtes binnen, dan laat je deze dus het beste gewoon op.
  1. Hoe lang mag je mondkapjes dragen?
    Als je mondkapjes gaat kopen, kijk dan op de verpakking hoe lang je ze mag dragen. Als dit 8 uur is, dan heb je aan één mondkapje per dag voldoende, maar is dit 3 uur, dan zal je meer nodig hebben. Kijk ook naar hoe vaak je ze mag dragen. Je kunt namelijk ook mondkapjes kopen die je kunt hergebruiken en ook dat vermindert het aantal dat je moet aanschaffen.

Reserveer een Coronatest Nederland bij symptomen verschijnselen.

Een berekening maken

De juiste hoeveelheid mondkapjes kopen kan dus alleen met een berekening. Schaf stoffen mondkapjes aan, zodat je ze kunt wassen en opnieuw kunt gebruiken. Vergeet niet om altijd een
paar extra aan te schaffen, voor onverwachte uitstapjes en omdat er altijd mondkapjes in de was zitten.